Rotcanti.com

Software full of Performance

worden gebruikt in ruimtes met hoge plafonds

Als u overweegt te investeren in infraroodpanelen om wat extra verwarming toe te voegen of uw bestaande tochtige radiatoren te vervangen, vraagt u zich misschien af of infrarood geschikt is voor ruimtes met hoge plafonds. In tegenstelling tot traditionele luchtverwarming is infrarood niet afhankelijk van circulerende warme lucht, maar verwarmt het vaste voorwerpen en oppervlakken. Dit maakt het een goede keuze voor vochtige of slecht geventileerde ruimtes waar vocht tot ongemak en zelfs schimmelgroei kan leiden.

Wat verwarming betreft, is infrarood zeer efficiënt. De uitgezonden stralen worden onmiddellijk geabsorbeerd door de vaste voorwerpen waarmee ze in contact komen, waardoor ze op dezelfde manier worden opgewarmd als hoe de zon de grond en al het andere eromheen verwarmt. De resulterende warmte wordt snel overgebracht naar andere oppervlakken en vaste stoffen, waardoor de ruimte effectief wordt verwarmd en een stabiele, consistente temperatuur wordt gehandhaafd.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Vergeleken met andere vormen van verwarming is infrarood bovendien energiezuiniger en milieuvriendelijker. Omdat IR de lucht om hen heen niet als medium gebruikt om warmte te transporteren, neemt het slechts een fractie van de energie in beslag die gas- en elektrische verwarmingstoestellen wel doen. De energie-efficiëntie is een groot voordeel, omdat het niet alleen uw verwarmingskosten verlaagt, maar ook de hoeveelheid kooldioxide-uitstoot die u produceert, vermindert.

Kan infrarood worden gebruikt in ruimtes met hoge plafonds?

Een ander voordeel van infrarood is dat het kan werken in ruimtes waar conventionele luchtverwarming gewoon niet kan – met name in grote, slecht verwarmde ruimtes of buitenruimtes. Dit komt omdat IR niet afhankelijk is van luchtcirculatie om warmte te verspreiden, maar eerder de vaste objecten in een ruimte direct verwarmt. In tegenstelling tot vloerverwarming, waarbij foliepanelen onder uw vloer worden geplaatst, kunnen infraroodpanelen eenvoudig aan de muur worden gemonteerd of aan het plafond worden opgehangen.

Infraroodpanelen voor plafondmontage zijn een populaire optie, omdat ze gemakkelijk uit het zicht kunnen worden geplaatst en kostbare wandruimte vrijmaken. Ze zijn ook eenvoudig te installeren en kunnen net als een gewone lamp worden aangesloten, waardoor ze een ideale doe-het-zelfoplossing zijn. Voor het plaatsen van plafondpanelen heeft u een gekwalificeerde elektricien nodig, aangezien deze op het elektrische circuit moeten worden aangesloten en veilig moeten worden gemonteerd met de juiste montagebeugels.

Het is belangrijk om te onthouden dat een aan het plafond gemonteerd infraroodpaneel minimaal 1,5 meter boven de vloer moet worden geïnstalleerd om een effectieve warmteverdeling te garanderen. Als u ze te laag houdt, worden hun prestaties belemmerd en wordt er te veel warmte naar de verkeerde gebieden geleid.

Een veelgemaakte fout die mensen maken bij het installeren van infraroodpanelen is om ze aan de muur te bevestigen in plaats van ze aan het plafond te hangen. Dezelfde overwegingen hierboven zijn echter van toepassing op aan de muur gemonteerde infraroodpanelen: voor een goede effectiviteit moeten ze zich minimaal 1,5 meter boven de vloer bevinden.

Het laatste punt om op te merken is dat het essentieel is om het juiste wattage voor uw huis te kiezen bij het kiezen van infraroodverwarming. Dit zorgt ervoor dat u voldoende stroom heeft om uw ruimte te verwarmen, zonder dat u zich te veel druk maakt op uw energierekening. U kunt het beste advies inwinnen bij een speciaalzaak, zodat u de juiste beslissing kunt nemen voor uw behoeften en situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *